CuliCare Catering BV
Distributieweg 14 Emmeloord
Tel: 0527 63 59 00 info@culicare.nl
Home > Verantwoord > Maatschappelijk verantwoord

Maatschappelijk verantwoord

Door deel te nemen aan diverse programma's voor duurzaamheid en voedselveiligheid toont CuliCare aan verantwoord en betrokken te ondernemen.

 

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is onlosmakelijk verbonden met onze visie op het ondernemerschap. In de verschillende bedrijfsprocessen wordt verantwoordelijkheid genomen voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Er worden bewuste keuzes gemaakt voor het vinden van de balans tussen people, planet en profit aan de hand van de 4 thema’s die binnen ons bedrijf worden uitgevoerd:

  1. Arbeidsparticipatie. Ontwikkelen van een divers personeelsbestand waarbij ook collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt gelegenheid krijgen zichzelf te ontpooien.
  2. Armoedebestrijding. Inkopen van foodproducten met bijvoorbeeld het Max Havelaar-keurmerk om op afstand boeren in ontwikkelingslanden te steunen.
  3. Biodiversiteit. Zoeken naar een balans aan de hand van de diverse keurmerken die aan producten als vis, groenten en fruit zijn gekoppeld.
  4. Gezondheid. Aanbieden van een gezonde voeding en stimuleren van een actieve levenswijze aan de medewerkers.

Lees meer over MVO.

 

MBO

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen is verweven met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. CuliCare ondersteunt diverse maatschappelijke organisaties in natura of in geld. Dit varieert van het sponsoren tijdens een sportevenement, het ondersteunen van kansarme kinderen in de samenleving tot een bijdrage leveren bij charity dinners. MBO omvat alle activiteiten waarmee wij als onderneming zonder winstoogmerk een bijdrage willen leveren aan de plaatselijke, landelijke maar ook wereldwijde samenleving.

 

FSSC 22000

Naast gezondheid zijn voedselveiligheid en hygiëne belangrijke aandachtspunten voor de mens. CuliCare is door MPS-ECAS FSSC 22000-gecertificeerd. Het bijbehorende certificaat is een kwaliteitsverklaring naar onze opdrachtgevers. Toeleveranciers realiseren zich dat ons bedrijf zeer bewust omgaat met wat wij als afnemer aangeleverd krijgen.