PUUR

Ik dacht, ik wil het ziekenhuis niet meer uit!
De rijdende keuken... Geweldig! 's Morgens mini broodjes, sandwiches en als morningbreak heerlijke shakes. 's Middags kwam de kamer assistent weer 3 keer langs met wraps en andere snacks. Ook de warme maaltijd was super. En die keuze... Eten vanuit een pannetje. Makkelijk, heel lekker en ook nog gezond.
De dag na de operatie kreeg ik langzaam weer trek. Kamer assistent Marian was een enthousiaste meid en we hadden een leuke klik. "Ik adviseer je te kiezen uit deze eiwit verrijkte gerechtjes voor wat extra voedingswaarden!”, zei ze. We praatten veel over het eten. Ze vroeg waar ik werkte. "In de horeca" zei ik . Ik vroeg wie dit bedacht had en waar dit eten gemaakt werd. “Ons ziekenhuis laat dit maken bij een cateraar uit Emmeloord. Die leveren ons elke dag serveerklare gerechtjes en tussendoortjes. Wij serveren het vanuit de afdelingspantry". Ik vroeg wat er allemaal bij komt kijken, want die gerechtjes zijn niet zomaar bedacht. Ze vertelde: “Voedselveiligheid staat voorop. Alles moet perfect gepresenteerd worden. Maar naast dat de gerechtjes goed smaken, moet alles kloppen met de gewenste voedingswaarden. Ook diëtisten geven hun goedkeuring”. Ik vond het super interessant. Twee dagen na mijn operatie mocht ik weer naar huis. Ik kook thuis graag, maar heb ik natuurlijk niet die pannetjes en gezonde tussendoortjes. Ik dacht, ik wil ik het ziekenhuis niet meer uit! Het eten was heel goed.
Mijn herstelproces gaat voorspoedig. De ingreep is gelukkig geslaagd. Ik voel me weer supergoed. Omdat ik in de horeca werk, weet ik wel wat lekker eten is. Maar door het ziekenhuis ben ik me er meer bewust van geworden dat een gezonde eet- en levenswijze belangrijk is. Het 6x per dag kleine gerechtjes eten was voor mij een eyeopener.


N.N. - Medisch Centrum Leeuwarden – september 2020
PUUR, een herstel bevorderend voedingsconcept
PUUR is een eigentijds en nieuw voedingsconcept. Het wordt sinds 2017 geproduceerd en geleverd door CuliCare aan ziekenhuizen. Binnen dit innovatieve concept, ontwikkeld met partner Van Hoeckel, krijgen patiënten op zes momenten van de dag diverse gerechtjes aangeboden. Daarmee zet een ziekenhuis een grote stap in de ambitie om toonaangevend te zijn in patiëntgerichte en herstel bevorderende zorg.

Ter plekke kiezen wat je wil eten
In het concept kiezen patiënten niet meer van tevoren wat ze gaan eten, maar krijgen ze aan bed gerechtjes die er extra aantrekkelijk uitzien. Dat gebeurt zes keer per dag. Daarmee wordt de drempel om genoeg en gezond te eten verlaagd. De patiënt is immers vrij om te kiezen wat en wanneer hij of zij eet. De gerechten zijn samengesteld op basis van de Richtlijnen gezonde voeding, waarbij extra aandacht wordt besteed aan eiwit verrijkt aanbod. Op die manier draagt het nieuwe voedingsconcept niet alleen bij aan de patiëntbeleving, het kent  tevens een herstelbevorderend karakter. Recente onderzoeken laten zien hoe goede voeding daarin het verschil kan maken. De patiënt kan kiezen waar hij of zij op dat moment trek in heeft.

Met dit concept spelen we samen in op enkele belangrijke ontwikkelingen in de zorg. Bijzonder daarbij is dat het volledig maatwerk is en in nauwe samenspraak met medewerkers én patiënten tot stand komt. In de keukens van CuliCare en Willem de Boer Food & Events worden de gerechten bereid.

Partners
Samen met SanAvis en onze diëtistes is een afgestemd menuaanbod ontwikkeld. De verbouwing van de afdelingskeukens en pantry's is in handen van Bouter. Het trainen van de kamerassistenten neemt SYNDLE voor zijn rekening. Zo werken alle vakgebieden nauw samen naar een mooi resultaat voor patiënten. Van Hoeckel en CuliCare/Willem de Boer werken voortdurend aan de verdere doorontwikkeling van PUUR als maaltijdconcepten onder de Beleef-formule van Van Hoeckel. 

Alles in eigen beheer
De productontwikkeling, de dagverse productie en assemblage ready to serve, het fijnmazig op afdelingsniveau orderpicken, het dagelijks just-in-time met onze eigen vrachtauto's in een avond- en nachttransport bezorgen en in de centrale koelcel van het ziekenhuizen plaatsen van de serveerklare transportwagens met de gerechtjes, gebeurt allemaal vanuit het Culinair Operationeel Centrum in Emmeloord. Zelfs de afwas van alle retour gekomen glaasjes, porseleinen pannetjes en schaaltjes en transportwagens, klaar voor de volgende dag.

Advies
Met de samenwerking tussen Van Hoeckel, Willem de Boer/CuliCare en het ziekenhuis biedt een ziekenhuis de mogelijkheid om een kwalitatief hoogwaardig assortiment gerechten te serveren aan patiënten, zonder eigen keuken faciliteiten in het ziekenhuis. 
De specialisten van CuliCare adviseren met raad en daad vanuit hun kennis met praktische tips bij de implementatie en uitrol van het nieuwe voedingsconcept bij ziekenhuizen.

Klik op onderstaand filmpje:

Copyright © CuliCare 2023 | Gerealiseerd door NUGTR