Willem de Boer
Ontdek het concept
Ready to serve, een herstel bevorderend voedingsconcept
Ready to serve is een eigentijds en nieuw voedingsconcept. Het wordt sinds 2017 geproduceerd en geleverd door CuliCare aan ziekenhuizen. Binnen dit innovatieve concept, ontwikkeld met partner Van Hoeckel, krijgen patiënten op zes momenten van de dag diverse gerechtjes aangeboden. Daarmee zet een ziekenhuis een grote stap in de ambitie om toonaangevend te zijn in patiëntgerichte en herstel bevorderende zorg.
Ter plekke kiezen wat je wil eten
In het concept kiezen patiënten niet meer van tevoren wat ze gaan eten, maar krijgen ze aan bed gerechtjes die er extra aantrekkelijk uitzien. Dat gebeurt zes keer per dag. Daarmee wordt de drempel om genoeg en gezond te eten verlaagd. De patiënt is immers vrij om te kiezen wat en wanneer hij of zij eet. De gerechten zijn samengesteld op basis van de Richtlijnen gezonde voeding, waarbij extra aandacht wordt besteed aan eiwit verrijkt aanbod. Op die manier draagt het nieuwe voedingsconcept niet alleen bij aan de patiëntbeleving, het kent tevens een herstelbevorderend karakter. Recente onderzoeken laten zien hoe goede voeding daarin het verschil kan maken. De patiënt kan kiezen waar hij of zij op dat moment trek in heeft.
Met dit concept spelen we samen in op enkele belangrijke ontwikkelingen in de zorg. Bijzonder daarbij is dat het volledig maatwerk is en in nauwe samenspraak met medewerkers én patiënten tot stand komt. In de keukens van CuliCare en Willem de Boer worden de gerechten bereid.
Kwaliteitsafdeling en diëtisten
De Kwaliteitsafdeling en diëtisten van CuliCare hebben een afgestemd menuaanbod ontwikkeld op basis van alle richtlijnen en de visie op voeding van het Ready to Serve concept.
Alles in eigen beheer
De productontwikkeling, de dagverse productie en assemblage ready to serve, het fijnmazig op afdelingsniveau orderpicken, het dagelijks just-in-time met onze eigen vrachtauto’s in een avond- en nachttransport bezorgen en in de centrale koelcel van het ziekenhuizen plaatsen van de serveerklare transportwagens met de gerechtjes, gebeurt allemaal vanuit het Culinair Operationeel Centrum in Emmeloord. Zelfs de afwas van alle retour gekomen glaasjes, porseleinen pannetjes en schaaltjes en transportwagens, klaar voor de volgende dag.
Advies
Met de samenwerking tussen Van Hoeckel, Willem de Boer/CuliCare en het ziekenhuis biedt een ziekenhuis de mogelijkheid om een kwalitatief hoogwaardig assortiment gerechten te serveren aan patiënten, zonder eigen keuken faciliteiten in het ziekenhuis.
De specialisten van CuliCare adviseren met raad en daad vanuit hun kennis met praktische tips bij de implementatie en uitrol van het nieuwe voedingsconcept bij ziekenhuizen.
Voorbeelden
Onze experts.
Bert Jonasse
Kwaliteit manager
kwaliteit@willemdeboer.nl
Erwin Stroo
Product Developer
erwin@culicare.nl
Henk de Boer
Commercieel Directeur
henk@willemdeboer.nl
Wilfred Overeem
Bedrijfsleider CuliCare
wilfred@culicare.nl
Waarde creëren voor de zorg met lekker eten en drinken.
Contact
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Laat dan je gegevens en wensen achter. We nemen na aanvraag zo snel mogelijk contact met je op.