Uitblinkers in de Zorg - Kijkje in de Keuken

Zes eetmomentjes op een dag waarbij patiënten op ieder eetmoment kunnen kiezen tussen meerdere gerechtjes. Goed voor het herstel en het humeur. Om te laten zien hoe dat tot stand komt organiseerden wij op 11 mei een open dag waarbij deelnemers van WijGastvrij een kijkje kon nemen achter de schermen in onze keukens.

Een groep van 40 geïnteresseerden uit de zorg die uitblinken in eten, drinken en gastvrijheid in de zorg bezochten ons productiecentrum in Emmeloord.

Bij aankomst wisten de deelnemers niet dat ze onderdeel uitmaakten van een experiment. Ze konden kiezen uit drie verschillende gerechtjes. Tijdens de presentatie later op de dag hadden we dit verder uitgelicht: “Wat heb jij gekozen?” waarbij gezond, portiegrootte en plantaardig, bevestigde dat we eten kiezen met al onze zintuigen.

Na een heerlijke lunch hebben we onze gasten meegenomen voor een rondleiding. Tijdens de tour door onze keukens, waren er drie demo’s van gerechtjes met voedingswaardes en kenmerken voor specifieke patiënten doelgroepen. Ook konden de deelnemers gerechtjes proeven, zoals een kaasspread en een zalmmousse voor patiënten die pijn ervaren bij het kauwen en soep in aangepaste consistentie voor patiënten die moeite hebben met slikken.

We presenteerden naast onze eigen merken, het eetmomenten ready to serve concept dat wij samen met Van Hoeckel hebben ontwikkeld. Een concept dat bijdraagt aan een goed herstel en afgestemd is op de richtlijnen van goede voeding.

Na afloop was er nog tijd om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. In het vakblad Uitblinkers van WijGastvrij (nr. 26 - Juni 2023) kun je een uitgebreid verslag vinden van deze dag.

Foto's zijn eigendom van: Uitblinkers

Copyright © CuliCare 2023 | Gerealiseerd door NUGTR